Isnin, Julai 27, 2015

Cerita Raya Lagi

Sambung lagi cerita pasal raya..tapi aku himpunkan jelah ye. Sebab tak beraya sangat pun.

Raya Kedua
Kami tak beraya mana pun,hanya duduk di rumah mertua saja. Sibuk dok melayan saudara yang datang dari pagi sampai lah petang. En.Hami dok whatsapp tanya bila nak sampai rumah mak aku,sebab dia dah lama sampai.. Lewat petang baru lah kami merempit balik rumah mak pulak. Malam layan budak-budak main bunga api.

Raya Ketiga 
Ada marhaban perempuan,nasiblah giliran rumah mak awal pagi. Lepas marhaban,kami terus keluar beraya. En.Somi tak join sebab nak jumpa kawan dia.
selfie raya

kanak-kanak riang ria raya

bergambar di tangga

Kami beraya kat Kg.Sengkuang,rumah saudara belah ayah. Dapat beraya empat buah rumah saje. Masa tu dah tengahari,masing-masing pun dah lapar. Kami singgah makan bakso kat Kg.Istana.

bakso tersedap di BP

Lepas makan,pergi BP Mall pulak..teman mak cari barang. Petangnya,aku gerak balik rumah mertua pulak.

Raya Empat
Asalnya rancang nak beraya rumah adik-beradik En.Somi saje sebab tahun ni mertua takde mood nak beraya. Yelah..mertua masih sedih lepas kehilangan kakak dia beberapa bulan lepas. Tu yang keluar beraya pun dah tengahari.

Tapi bila dah start beraya,tetiba mertua ajak pulak beraya ke rumah besan-besan & saudara yang lain. Cuma bezanya tahun ni beraya sampai ke Parit Tengah,Yong Peng saja.
En.Somi bersama kekasih ijau

Takde bergambar pun masa tu,cuma ada gambar satu ni je. Tu pun sebab ada saudara En.Somi dok ingatkan budak ni isteri En.Somi..hahaha..nasib badan. Lewat petang baru selesai beraya.

Malamnya keluar makan dengan keluarga aku pulak. En.Somi sekali lagi tak dapat join sebab dah berjanji dengan kawan dia.

Kami makan di Restoran Ceria Maju Seafood. Kami order makan set untuk 6 orang : nasi,ikan siakap 3 rasa,sotong goreng tepung,lala masak sos tiram,sayur chapchai,telur bungkus & air carrot susu.
selfie sementara tunggu makanan sampai

Service agak lambat malam tu..mungkin sebab ramai orang agaknya. Tahap kesedapan makanan..biasa-biasa saje,tak berapa memuaskan.

jurugambar untuk hari tersebut

Minah ni sibuklah nak amik gambar je. Konon macam pandai sangatlah tu. Layankan jelah..

Raya Lima
En.Somi awal pagi subuh dah kena balik ke JB sebab kena panggil masuk kerja. Aku pulak dengan disertai cik Diena & Fawa bergerak balik JB dalam pukul 10 pagi. Nasiblah sepanjang perjalanan lancar saja,mungkin sebab awal lagi kot.

Itu saja cerita raya untuk tahun ni.


Mawarbiru : Masa untuk puasa 6 pulak..

5 ulasan:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam



  2. توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
    احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
    تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
    العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
    تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
    مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
    شركة تنظيف بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تنظيف شقق بالجبيل
    شركة تنظيف فلل بالجبيل


    شركة تنظيف مجالس بالجبيل
    شركة تنظيف منازل بالقطيف
    شركة تنظيف مجالس بالقطيف
    شركة تنظيف سجاد بالقطيف
    شركة تنظيف شقق بالقطيف

    BalasPadam

Jgn malu,jgn segan...Mehlah tinggalkan komen korang...