Isnin, Mac 23, 2015

Water Park & Ayam Penyet

Jumaat lepas,aku ajak cik Diena & cik Rienduan ke CS Inflatable Water Park kat Kulaijaya. Ini pun sebab aku dah beli voucher groupon,tu yang ajak ke sana.

Kami gerak dari rumah cik Diena pukul 11 lebih, lepas bersarapan. Sampai sana dekat pukul 12 tengahari. Senyap sunyi je tempat tu,tak ramai orang. Agaknya kalau takde water park ni, takde orang nak ke sini.


Seronok dan puaslah budak-budak ni mandi sebab tak ramai orang. Boleh sesuka hati nak mandi kat kolam mana. Mak budak pun seronok gak nampaknya..hehehe...
#kesayanganmaklong

antara kolam yg ada 

Selepas dah puas mandi kat water park tu,kami ke Aeon Kulaijaya. Cik Diena nak cari kasut katanya. Dari satu kedai ke satu kedai,tak jumpa yang berkenan di hati. Masing-masing pun dah lapar..ternampak pulak kedai Ayam Penyet Ori. Apa lagi,kita pun masuk lah dalam tu.

Sementara tunggu order sampai,ambil gambar dulu. Susah betul nak amik gambar dengan budak-budak ni. Huru-hara dibuatnya..hehehe...

kami je yg over..hehehe..

Inilah yang kami order hari tu - pecal lele penyet,empal penyet, pisang cheese.. sup rawon tak kelihatan dalam gambar. Air pun lupa nak amik gambar..tak ingat pun air apa. Yang pastinya aku order teh botol sosro (teringat masa gi Batam dulu)
 our lunch

Lepas makan,pusing-pusing lagi dalam tu..kami gerak balik pukul 5 lebih.. Kesudahannya,cik Diena tak beli kasut pun tapi sempatlah gak budak-budak ni sawan cermin kat dalam kedai kasut..hihihi..
sawan cermin


Mawarbiru : Layan gak makan kat Ayam Penyet tu..

1 ulasan:

  1. Klo ayam penyet better mkn kt foodcourt aeon lg sdp..okbye

    BalasPadam

Jgn malu,jgn segan...Mehlah tinggalkan komen korang...